پايگاه اطلاع رساني شبکه بهداشت و درمان شهرستان طبس

پرسش و پاسخ | مجله صحت

 

امروز:

به مناسبت روز ملي سلامت مردان اولين پنجشنبه اسفند

زندگي با سلامت به معني خوردن غذاهاي بي طعم و مزه يا ساعتها وقت صرف ورزش كردن نيست. زندگي توام با سلامت با بعضي تغييرات در زندگي به دست مي ايد.و جالب است بدانيد با توجه به اينكه علت 50% از بيماريهاي مختلف مثل ديابت و فشار خون در شيوه زندگي ما نهفته است با اين تغييرات مي توان مانع بروز بيماريهاي ياد شده گرديد. بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت در سال 2003، 59% از موارد مرگ و مير سالانه و حدود 50% از كل بار بيماريها در جهان را بيماريهاي غيرواگير از جمله بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت،  چاقي، سرطان و بيماريهاي تنفسي تشكيل داده است. بررسيها نشان مي دهند كه متاسفانه در كشور ما نيز بيماريهاي ديابت،  قلبي عروقي، چاقي و انواع سرطان روند رو به گسترشي را طي مي كند. چنانكه ميزان شيوع افزايش كلسترول خون مردان در استان يزد 8/33 % ميزان پرفشاري خون در مردان 3/20 % و ميزان شيوع ديابت در مردان 2/5% مي باشد.(حدود 2 برابر ميزان كشوري) كه اهميت موضوع را در استان يزد مي رساند. مردان در مقايسه با زنان از ميوه و سبزي و مواد پروتئيني(گوشت و لبنيات) كمتر و در مقايسه نان و غلات و دخانيات بيشتري استفاده مي كنند.

جهت حفظ و افزايش سلامت مردان توجه به نكات ذيل ضروري مي باشد:

1- به مقدار كافي سبزيجات و ميوه جات مصرف كنيد. سعي كنيد روزانه حد اقل 5 وعده از گروه ميوه و سبزي شامل ميوه، كاهو، سبزي خوردن و انواع سالاد استفاده كنيد.

2-    غذاهاي مختلف از 4 گروه غذايي (نان و غلات، گوشت و حبوبات، شير و لبنيات، ميوه و سبزيجات)  را به ميزان مناسب مصرف كنيد تا سالم بمانيد.

3- غذاها و نوشابه هاي شيرين و گازدار را زياد مصرف نكنيد.

4- استفاده  از ساندويچ و غذاهاي آماده را محدود كنيد.

5- از مصرف تنقلات شور مثل تخمه، آجيل، چيپس و ... بكاهيد.

6- مصرف زياد نمك سبب فشار خون و به دنبال آن سكته قلبي و همچنين نارسايي كليوي و سكته مغزي مي شود. اكثر ما بيش از حد لازم نمك مصرف مي كنيم. به طور متوسط با كاهش مصرف نمك به 3-2 گرم در روز، جلو بسياري از بيماريها را مي توان گرفت.

7- فعاليت بدني را افزايش دهيد. هر روز فعاليت بدني مناسبي داشته باشيد مثلا پياده روي، شنا، دوچرخه سواري

8- اگر شما سيگاري هستيد ترك سيگار بزرگترين قدم براي بهبود سلامت شما است.

9 - سيگاريها بيشتر از افراد غير سيگاري در معرض بيماريها و مرگ زود رس هستند. بيماريهاي خطرناك زيادي توسط سيگار ايجاد مي شود از جمله سرطان ريه و بيماريهاي تنگي عروق قلب به طوريكه در سن 40 سالگي 7 برابر افراد غير سيگاري خطر مرگ در اثر حمله قلبي سيگاريها را تهديد مي كند.

10- كودكان در اثر تنفس دود سيگار در معرض خطر عفونتهاي گوش و گلو و بيني و همچنين ريه هستند.

11- از ارتباط با خدا از طريق خواندن سوره هاي قرآن و دعاهاي مناسب غافل نشويد.

تهیه و تنظیم:

طاهره سادات خطیبی – کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان

مریم محمدی – کارشناس مسئول بهداشت خانواده مرکز بهداشت شهرستان

 

 

 

 

 

 

 

 


Powerd by: ssu.ac.ir ; Designed by: SHM.Sajadi